West of West®
An Architecture & Design Studio
WW-BANKS-HERO.jpg

Banks Journal

 

Banks Journal
Los Angeles, CA
2017

 

For Banks Journal’s first physical retail store located in ROW DTLA in the Arts District of Downtown Los Angeles, we designed a clean and minimal space for the surf-inspired menswear brand, which has a presence in Australia, Japan, and the United States.

 
 
 
CF017151.jpg
 
 

We sought to create volume within the high-ceilinged, 1,000 square foot retail space, situated in the shell of a historic industrial building. Divided into a shopping area, changing rooms, and benches, the catalyst for the interior shape is a lattice ceiling installation, made of 1000 linear feet of wood.

 

 
scott-snyder-x-banks-store-104.jpg
 
 
 

Along with incorporated lighting, the vaulted ceiling carves distinct but ephemeral spaces within spaces for a nuanced shopping experience. The ash and poplar woods that form the lattice are also used in shelving, seating, and display areas.

 
 
CF017186.jpg
 
scott-snyder-x-banks-store-95.jpg
 
 
scott-snyder-x-banks-store-49.jpg
 
scott-snyder-x-banks-store-54.jpg
 
 
 
scott-snyder-x-banks-store-67.jpg
 

scott-snyder-x-banks-store-42.jpg
 
 
scott-snyder-x-banks-store-43.jpg
 
scott-snyder-x-banks-store-55.jpg
 
 
 
scott-snyder-x-banks-store-109.jpg
 
scott-snyder-x-banks-store-18.jpg
 

Architect: West of West
Client: Banks Journal
Construction:  Tom Greek
Photography: Scott Snyder & Injinash Unshin